Over Ruitenburg

Pand Ruitenburgvrachtwagen.JPG

Vlees en Vleeswarenbedrijf Ruitenburg is een bedrijf dat actief is op de Business 2 Business markt. Ruitenburg houdt zich voornamelijk bezig met leveringen van vlees en vleeswaren die zij zelf produceren of bewerken aan de Foodservice. Onder de Foodservice vallen o.a.:

- Horeca instellingen
- Cateringbedrijven
- Zorginstellingen

Naast leveringen aan de Foodservice levert Ruitenburg ook vlees en vleeswaren aan de Industrie (maaltijdproducenten). Binnen Ruitenburg zijn op dit moment 80 fulltime medewerkers werkzaam, verdeeld onder de verschillende producerende en niet producerende afdelingen van het bedrijf. 

Voor de verkoop van de verschillende producten maakt Ruitenburg gebruik van een aantal sterke merken:

- "Het Gilde" gesneden vleeswaren (diverse verpakkingsmogelijkheden!)
- "Botter" vleeswaren aan stuk
- "Berbo" vleeswaren
- "Moeke's" gehakt producten 
- "MAQS" gegrilde vleesproducten

Missie van Ruitenburg:

"Ruitenburg wil middels een compleet vleesaanbod omzetgroei en winst realiseren in de foodbranche. We doen dit door de ontwikkeling en toepassing van innovatieve concepten en producten, in samenwerking met onze partners". 

Visie van Ruitenburg:

"De sterke merken van Ruitenburg zorgen ervoor dat we als trendsetter de beste zijn voor onze partners in termen van: toekomstgerichtheid, dynamiek en partnership. Hierbij geldt de stelregel dat alle partijen op een rendabele en verantwoorde manier de eindgebruiker als uitgangspunt beschouwen".

Strategie van Ruitenburg:

"De strategie van Ruitenburg is gericht op het constant bezig blijven met het ontwikkelen en vermarkten van ambachtelijke vleesproducten in de volle breedte. Wij onderscheiden ons in de markt door: sterke merken, echt hoogwaardige producten, een hoge servicegraad, gebruik te maken van uitgekiende productiemiddelen en het verwerken van duurzame grondstoffen. De focus ligt primair op foodservice en industrie".